By Philon - jouw lokale wolwinkel

By Philon is de wolwinkel in jouw regio (Molenstraat 24 in Berkel-Enschot, nabij Tilburg) en verkoopt haak- en breigaren en benodigdheden. Philon betekent liefde. By Philon staat voor de liefde voor kleur, het materiaal, het creëren en de creaties.

Creatief bezig zijn geeft rust en is goed voor je hersenen. Het begint bij een bolletje garen en eindigt in een amigurumi, sjaal of vestje. Het proces van creëren is heel belangrijk; het uitzoeken van een patroon, daarna het materiaal en de kleuren en dan gaan maken. In de winkel help ik jou ook graag bij het uitzoeken van een patroon, garen en kleuren. Er is een ruim assortiment haakboeken, breiboeken, patronen en voorbeelden aanwezig om inspiratie op te doen.

Kom de kleuren bekijken en het materiaal voelen en laat je inspireren voor jouw haak- of breiproject.

In de winkel vind je de volgende merken: * Studio By Philon * Yarn and Colors * Lammy Yarns * Golden Fleece Yarns * Onion * Tropical Lane * Clover * Knitpro * Soak * Addi * 

Saskia - By Philon
Foto: Frans Brinkman

Ik ben Saskia en ben de eigenaar van By Philon. Begin 2017 ben ik begonnen met het verkopen van haakgaren en haakbenodigdheden, omdat ik zoveel leuke, mooie en fijne garens zag die ik wel op internet kon kopen, maar niet kon voelen en zien. Hoe vaak heb ik niet een bolletje besteld welke achteraf toch net niet de juiste kleur was, frustratie! Dat moest anders.

Sinds november 2017 verkoop ik garen en benodigdheden vanuit de By Philon winkel in Berkel-Enschot. De juiste kleur en het juiste materiaal voor jouw project en geïnspireerd raken door de kleuren en het materiaal, zodat jij zonder frustraties aan de slag kan gaan. Dat is mijn doel! En iedereen laten haken of breien, maar dat is lange termijn 😉

Een vraag die ik vaak krijg is waar ik de naam voor mijn winkel vandaan heb. Philon is een Griekse jongensnaam en is de tweede naam die mijn oudste neefje heeft gekregen. De betekenis van de naam is liefde of liefhebbend, een passende naam voor mijn liefde voor het haken en breien, dacht ik zo.

Ik woon met mijn man Mark in een rustige volksbuurt in Tilburg. Ik ben verslaafd aan haken, maar dat is wel te snappen toch? Mijn oma heeft mij lang geleden leren haken, mijn eerste “project” was een granny square. Omdat ik toen geen idee had wat ik met mijn nieuw geleerde skill moest doen, heb ik lang tijd niet gehaakt. Na het overlijden van mijn oma heb ik al haar restjes wol, haakboekjes en haaknaalden geërfd en heeft een vriendin mij weer op gang geholpen. Sinds 12 jaar haak ik regelmatig en heb ik heel wat patronen en technieken uitgeprobeerd. In 2018 heb ik het breien weer opgepakt en ik kan er niet meer me stoppen! Het is heerlijk om met draadjes bezig te zijn.

Ik houd van kleur en bloemetjespatronen. Ik kijk graag een film in de bioscoop en een serie op Netflix. Ik vind het heerlijk om koffie te drinken in de stad, meestal met een lekker gebakje en soms met een haakwerkje. Ik lees graag boeken en strips.

Als ik mocht kiezen zou ik de hele dag haken of breien!